KarangkrafMall @ FB


Tips membeli online

Pastikan no telefon anda betul dan sah untuk memudahkan lagi proses penghantaran..


Ingin mendapatkan buku-buku dan novel-novel terkini melalui offline?Hanya klik link di bawah dan dapatkan borang yang dikehendaki.


Home > Products > Buku Agama > Kitab Umum > Fahami Al-Quran
Fahami Al-Quran
enlarge

Fahami Al-Quran

MYR   10.00
Item details
Weight: 0 kg, 257 grams
Stock: Available
Add To Cart
Add to del.icio.us
 Sinopsis : FAHAMI AL-QURAN FAHAMI AL-QURAN MENURUT KAEDAH PARA ULAMA, karya Mohd. Sabri Mohammed merupakan ringkasan cara mempelajari ilmu tafsir al-Quran dan beberapa pengajaran penting yang dapat diambil melalui proses mempelajari ilmu tafsir al-Quran. Buku ini juga menerangkan beberapa kaedah asas yang digunakan oleh ulama terdahulu dalam proses mentafsirkan firman ALLAH agar umat Islam tidak mudah terpedaya dengan fahaman dan aliran yang menolak cara pentafsiran mereka.

Al-Quran merupakan Kalamullah yang diturunkan kepada Bani Adam sama ada periman atau karfir. Sayang sekali, orang kafir pula melebihi umat Islam dalam usaha mendalami ilmu tafsir al-Quran. Bukankah ilmu tafsir mampu memantapkan pemahaman kita terhadap kehendak dan perintah ALLAH?

Semoga para pembaca mendapat manfaat dan dapat memahami sepenuhnya isi kandungan al-Quran. Mudah-mudahan, amal ibadah kita bertepatan dengan kehendak ALLAH dan Rasul-NYA setelah mempelajari ilmu tafsir.